/ maart 30, 2022

Wat hebben we een bijzondere week achter de rug! In een paar dagen tijd het cafe verhuisd van de Scheldeflat naar Avondvrede (Bolwerk-Zuid 172). Zondag arriveerde de eerste vluchtelingen uit Oekraïne. We zagen verdriet, vermoeidheid, heel veel dankbaarheid en een ongelofelijke inzet! Inzet van bedrijven, instanties en heel veel vrijwilligers, vooral opvallend is de inzet van de vrouwen die hier zijn komen wonen. Binnen een dag werd een keuken- en barploeg geformeerd en de dames draaien het cafe inmiddels nagenoeg zelfstandig. We zijn er heel trots op hier getuige van te mogen zijn. Speciale dank gaat uit naar de Soroptimisten Bergen op Zoom voor het snel regelen van allerlei zaken en behoeftes, Etos Bergen op Zoom voor de enorme donatie aan schoonheidsproducten, Ziezo kappers voor het aanbieden van 100 (!!) coupons voor behandeling en de vele individuele donaties van tampons tot shampoo, van deo tot gezichtscrème. Met deze geweldige acties voelen de vrouwen zich weer een beetje meer vrouw. Ecodesignmeubel.nl danken we voor het gul doneren van ecovriendelijke meubels voor de kleintjes, er wordt met plezier mee gespeeld. Ik vergeet ongetwijfeld nog mensen en partijen, maar het mag duidelijk zijn, de dank is groot. De komende weken blijven we nog besloten voor de vluchtelingen, dus hou onze pagina in de gaten voor updates.

Share this Post