/ juni 15, 2019

Volgens de van Dale is een indiviu: een persoon, dier of object die als zelfstandige entiteit is te onderscheiden in een groep.

Als individu tussen alle andere mensen leven, als uniek persoon je eigen ik zijn dat is de bedoeling. We zijn niet gemaakt om alleen te leven en toch zijn er zoveel mensen eenzaam. Vroeger waren het alleen de oudere mensen die eenzaam waren maar in deze tijd zijn er meer mensen dan ooit eenzaam van jong tot oud.

Ja ,we hebben het allemaal druk, druk, druk maar moet dit tot gevolg hebben dat we geen tijd meer hebben voor onze familie, vrienden of je naasten? Dat we zo gehaast zijn, dat we geen tijd meer hebben voor een praatje met de buren?

Het is verontrustend om de eenzaamheid om je heen te zien, als je het tenminste ziet naast je drukke bezigheden.

Stel je eens even voor hoe het zou zijn om eenzaam te zijn of misschien ben je al eenzaam.


Als wij met zijn allen wat minder individu maar samenleving worden krimpt de eenzaamheid vanzelf. Kijk eens wat vaker om naar de mensen om je heen en geef wat gezelligheid door want individuen hebben we genoeg!


Veel succes met het doorgeven van gezelligheid!


Reacties zijn altijd welkom,


Liefs Annelies

Share this Post