/ juni 13, 2019

De meeste gestelde vraag door kinderen, waarom?

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en stellen veel vragen. De antwoorden op deze vragen maakt dat ze zich ontwikkelen en de wereld om zich heen leren kennen. Als kind is het dus heel normaal om waarom te vragen. Naar gelang wij ouder worden is het woord waarom ineens verdwenen. In een gezelschap vragen waarom, is dan ineens iets waar je je voor schaamt, de ander zal wel denken dat je dom bent dat je dat niet weet….Wat een onzin, ook wij volwassenen leren elke dag. Je kunt toch niet alles weten? De een weet nou eenmaal meer over een bepaald onderwerp dan de ander en het is daarom helemaal niet gek om waarom te vragen. Het is juist slim om het wèl te doen, daardoor stel je je open om nieuwe dingen te leren. Ook wij volwassenen blijven in ontwikkeling, dus blijf nieuwsgierig, blijf vragen en stop met het idee dat vragen dom is.Wie niet vraagt is juist niet slim……..Succes met vragen de komende tijd.

Reacties zijn altijd welkom,

Liefs Annelies

Share this Post