/ juni 12, 2019

De dagen zijn als een rit in de trein. Op volle snelheid flitst alles snel aan ons voorbij. De snelheid van de trein laat je scherp of wazig zien aan wat er aan je voorbij gaat. Als de trein hardt rijdt, zie je alles als een flits voorbij gaan. Zodra de snelheid vertraagt zie je de dingen steeds duidelijker aan je voorbij gaan.
Dat geldt ook voor onze aandacht. Als we vertragen en met aandacht luisteren en kijken missen we niet de kleine dingen in ons leven. Als je beseft dat je met ècht luisteren, zonder afleiding je volledige aandacht kunt geven aan het moment of de persoon dan heb je pas ècht zicht op wat er om je heen gebeurt.
Blijf je in de sneltrein zitten, dan blijven alle dingen vaag en merk je niets bijzonders op.Zet jezelf af en toe in de boemeltrein, zodat je bewust kan kijken, luisteren en genieten!
Reacties zijn altijd welkom,
Liefs Annelies

Share this Post