/ april 20, 2019

Help de verplichte vrije dagen komen eraan!

Afbeeldingsresultaat voor paastafel

De komende dagen worden wij verwend met extra vrije dagen. De supermarkten liggen vol en lokken ons met, Paasbrood, Paaskaas, Paasboter, Paaseieren, gourmetschotels etc.

Heerlijk natuurlijk die vrije dagen, maar kijkt iedereen er ook ècht naar uit? Vaak brengen deze dagen verplichtingen met zich mee, bijna zoals met Kerst. “Wat ga jij 1e Paasdag doen? Oh wat leuk en de 2e dan?”

Er zijn 3 soorten situaties met deze dagen denk ik:

2. Je doet het gewoon omdat het zo hoort en van je verwacht wordt. Dus het gourmetstel uit de kast, de paas-boodschappen inslaan en niet te vergeten de paaseieren.
Maar is dit eigenlijk de bedoeling van deze dagen, dat je dan maar doet wat er verwacht wordt? Je mag ook best eens doen waar jij zin in hebt.
Alles uiteraard in overleg en in openheid anders heb je misschien een familie ruzie. Wie weet als jij het open vertelt zijn anderen wel opgelucht dat jij het ter sprake brengt. We zijn zo gewend om het altijd hetzelfde te doen dat het soms een verademing kan zijn om het juist eens anders te doen.

1. Jouw vrije dagen zijn al volgepland met visite, paasontbijt, etentjes en eieren zoeken en je vindt dit leuk. Je geniet van je vrienden en familie en hebt heerlijke dagen. De aanwezigheid van je familie om je heen doet je goed en jullie maken er een feestje van.

Afbeeldingsresultaat voor schuldgevoel pasen
Afbeeldingsresultaat voor religieuze afbeeldingen pasen

3. Voor jou zijn deze dagen heel belangrijk vanwege je geloofsovertuiging, dan sta je er heel anders in, want dan zijn de paaseieren en het gourmetstel helemaal niet van belang. Juist het stilstaan bij de gebeurtenissen op deze dagen staan centraal en dat maakt  dat deze dagen bijzonder zijn voor jou.

Hoe je deze dagen ook viert, samen met familie, in je eentje of in de kerk, ik hoop dat je ervan geniet op de manier die bij jou past.

Afbeeldingsresultaat voor mooie paasdagen header

Ik ben erg benieuwd hoe jij je dagen gaat doorbrengen, laat het mij weten in een reactie,
Liefs Annelies  (lees alle columns op mijn blog: gewoonmensen)

— 


Share this Post