/ april 5, 2019

Elke week schrijft Annelies Voss vanuit Cafe Atelier een nieuw blog over mensen zoals jij en ik, wat komen wij zoal tegen in ons dagelijks leven? 
Onder het genot van onze heerlijke Latte houdt ze zich zelf en anderen een spiegel voor om de manier waarop wij naar anderen en naar onszelf kijken een klein beetje te veranderen. Zelf noemt ze het ‘nadenkertjes’, voor zichzelf en anderen.

Veel leesplezier en reacties zijn altijd welkom, bijvoorbeeld via de Facebookpagina van Annelies.

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat Sire een nieuwe campagne is gestart #doeslief. Blijkbaar zijn wij met zijn allen niet zo lief tegen elkaar. Het is bijna kinderachtig, dat daar een campagne voor nodig is, maar helaas is het dus heel hard nodig. Waarom?Misschien denk je wel wat een onzin ik ben altijd aardig en vriendelijk, maar blijkbaar denken wij dat wel maar is de praktijk heel anders.
Ik probeer bijvoorbeeld in het verkeer een dame te zijn, voorrang geven, mensen laten oversteken etc. Maar als iemand mij afsnijdt op de snelweg of net ¨mijn¨ parkeerplek inpikt, voel ik toch een tikje agressie in mij opkomen en reageer ik niet altijd ¨lief¨.
Het zit in ons allemaal, zeker op de momenten dat wij gestresst zijn doordat we nog even snel wat moeten ophalen, even snel boodschappen moeten doen en dan een lange rij aantreffen. Als wij haast hebben wordt ons geduld erg op de proef gesteld en komt onze ¨onaardige¨ kant dus naar boven. Het is niet persoonlijk naar de ander gericht, maar heeft alles te maken met onze eigen gehaaste situatie.

Is daar een campagne voor nodig? Ja jammer genoeg wel, maar niet om ons te betuttelen maar bewust te maken van ons eigen gedrag, wat wij dus zelf kunnen veranderen.Dus bedenk je volgende keer voordat je je middelvinger opsteekt in het verkeer of op de parkeerplaats jouw plek net weggekaapt wordt.Laten we ons bewust zijn van ons eigen gedrag en net wat aardiger zijn voor elkaar daar door laat je ook het goede voorbeeld zien aan anderen en op die manier rolt er een stukje bewustzijn door de maatschappij die positieve invloed heeft op ons allemaal.


Dus doeslief ook als je dat duiveltje voelt opkomen!


Reacties zijn van harte welkom,
Liefs Annelies (lees alle columns op mijn blog: gewoonmensen)

Share this Post